MESE
Fehér Ada

2012. október 30- november 9.
Budapest, XII., Törpe utca 8.


lanyok „A képek többségén a családom tagjai vannak. Olyanok akiket ismerek jól, és olyanok is, akiket soha nem láttam. Mese lehet ez családról, és egyénekről külön- külön. Ránézek egy fényképre és kerekedik egy történet, mi lehetett mikor a kép készült.

Kirándulás, összejövetel a kertben, majális, vagy csak bohóckodás otthon. Mondjuk például fújt a szél, és nem gyulladt meg a cigi, nevettek. Anya jelmezt varrt a gyereknek, és mindenki felpróbálta :) A családomból indult ez az egész… Olyan rokonok, akikkel soha nem találkoztam, akik nekem csak arcok a képen, de attól részei-e még az én családomnak? Szeretem azt akit nem ismerek? Kell szeretnem? Mit kell éreznem? Kell éreznem? A flitter, gyöngy, csillám pedig lehetnek a mese díszletei.”

Fehér Adrienn


GoBe társulat Belgrádtól a Bethlen térig

Rendkívül sokszínű a Góbi Rita vezette GoBe Társulat őszi programja: mozgásban feldolgozott egypercesek, táncos kiállításmegnyitó, generációs táncerotika és lexikon ihlette táncenciklopédia is látható majd október-novemberben.

A táncos-koreográfus társulatvezető (Góbi Ritával nemrég készült interjúnk a linkre kattintva olvasható - a szerk.), aki hét éve a dramatikus eszközöket interaktívan használva elsősorban táncalapú színházat vezet, az 57. belgrádi nemzetközi könyvvásáron is részt vesz Örkény 100 – Egypercesek Táncban elbeszélve című darabjával október 27-én. A könyvvásáron, ahol az idén Magyarország a díszvendég, az Örkény-emlékévhez kapcsolódóan az Egyperces- és a 2×1 perces novellákat (kortárs írók egyperces parafrázisai) a társulat a tánc- és mozgásművészet nyelvén idézi. A “Hozott lisztből pogácsás performanszot vállal Góbi Rita” – mottójú előadás már nagy sikerrel szerepelt szeptember az Írók Boltjában. Október 30-án Góbi Rita a vizuális művészetekkel házasítja össze tehetségét. Az elsősorban fiatal, pályakezdő művészeket felkaroló Pepper Arts projekt kiállításmegnyitóján Fehér Adrienn képzőművész Mese címmel különös, családi fotók ihlette összeállításának bemutatóján Takács Eszter énekes-dalszerző énekel és Góbi Rita táncol. A kiállítást Bächer Iván író nyitja meg.

Forrás: Fidelio; A teljes cikk itt olvasható