MOIRÉ
Bárdosi Katinka és Tisch Bálint
/Flash Art Project /

2011.május 26- június 10.
Budapest, XII., Táltos utca 15/b


A Pepper Art Projects meghirdetett céljai között szerepel a kortárs képzőművészek munkáinak   minél szélesebb körben való bemutása.

A kezdeményezésünk Flash Art Project sorozatát indítja útjára, melynek  első eseményeként a Moirécímű kiállítás kerül megrendezésre.

Flash Art Project két fiatal képzőművész több részre tervezett művészeti programja, melynek célja átjárókat építeni a kortárs irodalom és a kortárs képzőművészet birodalma közé.
Bárdosi Katinka és Tisch Bálint arra vállalkoztak, hogy egy másik fiatal – nevezetesen egy költő, Varró Dániel „Eszedbe jut, hogy eszedbe ne jusson” című szonettjét – ízekre szedjék, majd a kortárs képzőművészet minden határt elmosó eszközeivel; formával, színnel, mozgóképpel újraalkossák, átértelmezzék, saját érzéseikkel, gondolataikkal megfűszerezzék.
Kevés kortárs vers bukkan fel annyi internetes blogban, mint Varró e műve. Talán mert látszólag egy kis semmisségről szól, egy mindennapos szertartásról, melyben elvetünk egy érzést, eldobunk egy emléket, majd mintha életünk függne tőle, felkutatjuk, biztos helyre tesszük, s talán észre sem vesszük, mikor mégis elfelejtettük. Bárdosi Katinka és Tisch Bálint képzeletét megragadta a vers érzéki képisége, munkáikban a versben leírt tragikomikus és önironikus szituáció szereplői, a mindenki számára ismerős tárgyak; a szék, az ágy, a lepedő, a zipzáras ruhazseb és a főhős, a papírcetli visszanyerik anyagi létüket, a képzetekből képek lesznek. A háromtermes kiállítótérben szöveg és kép hol eltávolodik, hol összekapaszkodik, a költői sorok képzőművészeti alkotásokban rezonálnak, hogy végül a fogalmi és vizuális jelek a nézőben újabb érzeteket keltsenek.”
Nagy T. Katalin művészettörténész

A kiállítást 2011. május 26-án 18 óra 30-kor, Budapest, XII., Táltos utca 15/B. cím alatt található helyszínen nyitja meg Varró Dániel költő.
A kiállítás megtekinthető 2011. június 10-ig keddtől péntekig 13 és 18 óra között, ill. a 06 20 7713021-es számon bármely előzetesen egyeztetett időpontban