ORIENTÁCIÓK
Kondor Attila
könyvbemtutató kiállítása

2011.június 2-10.
“Japán Szalon”
1061 Budapest, Andrássy út 45. II. emelet


Orientációk könyvbemtutató kiállítás
A Pepper Art Projects meghirdetett céljai között szerepel a kortárs képzőművészek munkáinak   minél  szélesebb körben való bemutása.

A kezdeményezésünk már több alkalommal mutatta be Kondor Attila alkotásait. Ezúttal a kiállítás keretében Rieder Gábor művészettörténész mutatja be Önöknek a művész frissen megjelent monografikus albumát.

„Et in Arcadia ego – mondja Kondor Attila. És biztosak lehetünk benne, hogy az általa elképzelt, megteremtett és megélt metafizikus Árkádiában nem csak Vergilius idilli dombok között sóhajtozó pásztorköltői vannak jelen, hanem az egész bölcseleti-esztétikai hagyományfolyam, a barokk memento moritól kezdve, az antik múltba vetített elégikus múzsaparadicsomig. Sőt, ide illeszthetünk még egy jelentést: Kondor is, akárcsak Goethe, amikor kimondja ezt a bűvös latin szentenciát, Itáliára gondol, ahol annyi inspiratív és felszabadító élmény érte. És ezeknek az élményeknek nagy jelentősége van az életmű szempontjából is, nemcsak mint apropó és téma – Kondor nem a látványos ókori motívumokra vadászik az olasz városokban, hanem a katartikus teljesség-élmény esélyeit kutatja. Az esély nem csak róla szól, felkínálja a nézőnek is. Saját művészetfilozófiai és életvezetési rendszerében ugyanis a recepcióesztétika hármas ágense, a szerző, a mű és a befogadó egyesülhet, abban a bizonyos unio mysticában.”

Rieder Gábor művészettörténész

A kiállítást 2011. június 2-án 18 órakor, Budapest, Andrássy út 45. II. emelet cím alatt található helyszínen nyitja meg
Szombath Attila filozófus
Közreműködik Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszerművész.

A kiállítás megtekinthető 2011. június 10-ig munkanapokon 13 és 18 óra között, ill. a 06 20 7713021-es számon bármely előzetesen egyeztetett időpontban.