Somhegyi Zoltán könyvbemutatója
és
Sinkó István kiállítása

2011 december 14.
“Japán Szalon”
1061 Budapest, Andrássy út 45. II. emelet


Mire való a tájkép? Röviden úgy mondhatnánk, hogy a végtelennel való szembesítésre. Caspar David Friedrich megfogalmazásában:
„S töprengnél bár reggeltől estvélig, estétől a hanyatló éjfélig; akkor sem töprenghetnéd ki, tárhatnád értelemmel elő a kifürkészhetetlen Túlnant!”

2011. december 14. szerda 18 órakor a Pepper Art Projects kiállítóhelyén az egykori “Japán Szalonban” (1061 Budapest, Andrássy út 45. II. emelet) izgalmas művészeti kísérletre invitáljuk. Egy könyv és egy festménysorozat segítségével két évszázados festmények titkai elevenednek meg.

Somhegyi Zoltán könyvében a 18-19. század német tájképfestészetét kutatja. A könyv bemutatója egyben egy rendhagyó művészeti esemény, ahol régi és kortárs találkozik:Sinkó István képzőművész a német romantikus festészet egyik legnagyobb alakja, Caspar David Friedrich előtt tiszteleg C. D. Friedrich-variációk című sorozatával. Az est során Somhegyi Zoltán művészettörténész, a könyv szerzője, Czeglédi András filozófus, a 2000 szerkesztője és Sinkó István festőművész beszélgetnek a könyvről, a festménysorozatról, a romantikus művészet titkairól, és arról, hogy mit tanulhat a kortárs néző a romantikától.