HORVÁTORSZÁG A HEGYVIDÉKEN


hegvideki_onkormanyzat

www.hegyvidek.hu

2013. 06. 04.

Horvátország mesés tájait hozta el képeiben a Hegyvidékre Tompai Ildikó festőművész. Az Otok Hvar című kiállítás egy kiadásra váró villába varázsol mediterrán hangulatot egy hétre.

corner„Sok kép azonnal belopta magát a szívembe!” – így értékelte a megnyitón Tompai Ildikó festményeit Gordan Grlić Radman, Horvátország magyarországi nagykövete. Fonti Krisztina alpolgármester a Horvátország és a Hegyvidék közötti szoros kapcsolatról beszélt, egyebek mellett megemlítve, hogy a horvát nagykövet is jelen volt a kerületi Boldog Teréz anya tér avatásán. A Pepper Art Projects szervezésében a Törpe utca 8. alatti villaépületben június 11-ig látogatható kiállítás az alpolgármester szerint tovább erősíti ezt a köteléket.

“Szép kezdeményezésnek tartom – tette hozzá –, hogy ebben a kiadásra váró épületben már számos fiatal művésznek lehetőséget adtak a bemutatkozásra. Amúgy is igen gazdag a Hegyvidék kulturális élete, és minden értékelendő, ami ezt tovább gazdagítja.” Varga István, a villa tulajdonosa Fonti Krisztina szavaira reagálva kiemelte: „Amikor kiürült az épület, úgy gondoltuk, meg kell töltenünk élettel. Az Otok Hvar című kiállítás tovább emeli a villa értékét.”

bejaratA nagykövet és az alpolgármester mellett mások is elismeréssel beszéltek a látottakról. „Jó dolog, amikor a világ felfigyel egy magyar művészre. Büszkék lehetünk Ildikóra!” – hangsúlyozta Kőnig Frigyes professzor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora. Molnár Mihály, a Pepper Art Projects elnöke szerint a festmények kitűnően visszaadják a mediterrán világ érzéseit, élményeit, a tenger illatát, az erdő suhogását. A művésznő arra a kérdésre, hogy mit szól a pozitív véleményekhez, ezt válaszolta: „Még most sem hiszem el… Számomra ez igazi elismerés!”

Cikk az eredeti oldalon >>