KÁPRÁZATOK
Képek a gyermeki szemnek, nem csak gyermekek számára
Makhult Gabriella
képzőművész kiállítása

2014. március 18-április 4.


A Pepper Art Projects immár negyedik éve mutatja be fiatal kortárs képzőművészek munkáit.
Ezúttal a gyermekeknek szánt grafikák állnak kiállításunk középpontjában, amelyek nem csak a kicsik számára lehetnek izgalmasak.

Makhult Gabriella képzőművész az alkotás során szakmai tudását gyermeki spontaneitással társítja. A szarvasokat, rókákat, medvéket, sárkányokat és más mesebeli lényeket ábrázoló, varázslatos hangulatú mese-képek szemlélésében kicsik és nagyok egyaránt kedvüket lelik.

Az alkotások hangulatát hűen idézi fel a művésznő önéletrajzából idézett részlet: „Diplomám szerint grafikusművész vagyok, de azóta foglalkoztam már bábszínházzal, könyvnyomtatással, rajzolással-festéssel, gyerekekkel, mesékkel, részt vettem világszámokban, vásári komédiákban. 2004-ben ösztöndíjjal mentem az Óperenciás tenger partjára ahonnét Európa nyugati részét bejártam, régi nagy mesterekkel, sosem látott tájakkal, városokkal, hercegekkel, bárókkal és válogatott cigánylegényekkel hozott össze a sors. Most a sűrű-sötét erdő szélén élek, ott, ahol kecskék wartburgról opelra szökkennek, még azon is túl. Egy kis családot és három macskát látok el, néha még mesekönyveket rajzolok, képeket, dekorációkat készítek.”

A kiállítást 2014. március 18-án 18 órakor Both Gabi író és Kerényi Róbert népzenész nyitják meg.
Helyszín: Budapest, XII., Törpe utca 8.
A kiállítás megtekinthető 2014. április 4-ig munkanapokon 14 és 18 óra között.
A Pepper Art Projects a kiállítás időtartama alatt múzeumpedagógiai foglalkozást biztosít előzetes jelentkezés után.