Sütő Róbert | R:ED&

suto robert red&

—————————————————-
Sütő a táj és architektonikus formák esszenciáját festi absztrakt megközelítésben, térbeli paradoxonokkal fűszerezve. Képeire jellemző a rétegzettség mely nem csupán festészeti technikájából fakad, hanem a megjelenített formák útveszőjének is a nyitja. Első látásra szűkszavú, majdhogynem minimalista.
Játszik az anyaggal, a színnel, hagyja azok sajátos tulajdonságait érvényesülni a vásznon, mindamellett kontrollálja is ezen folyamatokat. Így jönnek létre a racionálisan elsőre nehezen megérthető térben lebegő objektumai, melyek csábítják a nézőt a további szemlélődésre, és saját megfejtések lehetőségeire inspirálják.
—————————————————-
Megnyitó / Opening
2016. November 16. 19:00

TITOK GALÉRIA 1066 Budapest, Ó utca 12.
—————————————————-


Színek a gyerekkorból – Interjú Pap Gitta festőművésszel

logo_nymd_f-1

Az október 8-i Nyitott Műtermek Délutánja keretében téged és munkáidat is megismerhetik a látogatók az Elnök utcai műteremházban. Bemutatkozásképpen mit osztanál meg magadról?

Festőművész vagyok, aki nem a művészetéből él. 2006-ban végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemen festő szakon. Azóta igyekszem olyan munkákat vállalni, ami valamennyire kötődik a szakmámhoz is és mellette szabadidőmben a műtermemben festek.
Többször dolgoztam restaurátorokkal, illetve díszítő-festő munkáim is voltak korábban, jelenleg pedig egyedileg készített harisnyákat festek. Volt pár olyan év az életemben, amikor nem kreatív munkával tartottam el magam, de nem szerettem, mert elég sok energiával járt és a munka után már a festészetre sem maradt energiám, ezért váltottam.

PappGitta_03

Mikor döntötted el azt, hogy festő leszel?

Nem tudom pontosan, mivel gyerekkorom óta foglalkoztatott a művészet, mint kifejezési forma. Ez annak is köszönhető, hogy a nagyapám is festőművész volt és a lakásunkban kikerülhtetlen volt De nem csak itt vettek körbe a képek, hanem sok képet láttam kiállításokon, könyvekben, albumokban. Ez már akkor, a gyerekkoromban megfertőzött és éreztem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Azt még nem tudtam pontosan, hogy festő leszek-e vagy valami más kifejezési forma érdekel, de azt tudtam, hogy művészettel szeretnék foglalkozni mindenképpen.

Pályaválasztáskor még inkább grafikus szerettem volna lenni – talán dacból, hogy ne a családi hagyományt kövessem -, de a zebegényi művésztelepen volt egy tanárom, aki megmondta, hogy szerinte festőnek kellene lennem. Ezt átgondolva rájöttem, hogy igaza van, mert számomra fontosak a színek és tényleg ez lenne számomra a megfelelő kifejezőeszköz.

Van kedvenc festőd?

Nincs kifejezetten egy, sok van.

És van-e olyan művész, akit úgy érzel, hogy hatással van most rád?

Elsősorban nem a festőművészek érdekelnek. Például nagyon fontos pillanat volt számomra, amikor találkoztam James Turrell munkásságával.

Honnan gyűjtesz inspirációt?

Mindenhonnan. Filmekből, könyvekből, interneten, kiállításokon. Igazából ez nem tudatosan működik az esetbemben, hanem utólag jövök rá a képeim vizsgálásakor, hogy bizonyos dolgokat azért festettem meg, mert akkor az a valami foglalkoztatott, de akkor, amikor éppen csinálom, azt nem tudom megmondani, hogy minek a hatására alkotok.

Hogy kezdesz hozzá egy képhez? Mi a kiindulópontod? Azt említetted, hogy ösztönösen alkotsz, a kép nincs előre eltervezve a fejedben, hanem az alkotás közben alakul, formálódik….

Egy időben használtam olyan technikát, hogy egy összegyűrt papírt befestettem és azt rányomkodtam a vászonra és ez volt a kiinduló pont, de ezt most már ezt nem csinálom, hanem egyszerűen csak elkezdem a képet. Felfestek egy színt a vászonra, vagy kikeverek egyet és egyből ezután jön egy másik szín, tehát maga a folyamat abszolút ösztönös.

A korábbi képeiden láthatóak még a figurák, emberi alakok, de az újabb képeiden csak a színek és formák dominálnak, az emberek eltűntek teljesen.

Igaz, hogy az újabb képeken nincsenek rajta figurák, de a színeken túl, vannak vonulatok, mozgási irányok a képen belül. Ez alapján építkezek, hogy ne legyen a kép egy zárt dolog, hanem hagyom, hogy valamerre kifusson. Ez az egyetlen irányelv, amit figyelembe veszek jelenleg. Ezeknél a képeknél egy kicsit olyan, mintha visszatértnék a gyerekekoromba – akkor festettem ilyen teljesen non-figuratív dolgokat, amik csak színek voltak, és foltok. Egyszerűen csak élvezem, hogy festek és hagyom, hogy az ösztöneim vezessenek.

Gitta
A diplomamunkádnál volt egy homokos, murális technika, ez számomra nagyon izgalmas volt. Ezt is használod még?

Nemcsak a dilpomamunkámnál, hanem utána még elég sokáig használtam a homokot, de most elhagytam. Talán majd még visszatérek hozzá, de az utóbbi időben már nem szerettem annyira, mert kicsit keménnyé változtatja a felületet. Elveszíti a vászon a rugalmasságát valamennyire, hogyha ezt használom, és ez nem tetszett, ezért hagytam el.

A technika kiválasztásánál is az ösztöneidre hallgatsz, vagy ez inkább tudatos döntés eredménye?

Ez sokkal inkább tudatos döntés, mivel a különböző technikáknak, például a vízes bázisú, illetve az olajfestéknek is más-más a megjelenése, más a felülete és mások a színei is. Ezeket figyelembe veszem és ezek alapján választok a különböző technikák közül, hogy bizonyos helyeken mennyire szeretném mélyen vagy lazábban alkamazni a színeket, a felületeket.

Mennyi időt töltesz itt a műteremben?

Hát, ez változó. Amikor kevesebb a munkám, akkor több időt, de általában megpróbálok hetente legalább kétszer bejönni. Nyáron több időm volt, akkor majdnem minden nap bent voltam.

Élettársaddal, Sütő Róberttel – aki szintén festőművész -, közös a műtermetek. Egyszerre, egymás mellett dolgoztok?

Főleg egymás mellett dolgozunk, de egyszer festettük együtt egy közös képet édesapám születésnapjára. Ezen kívül nem dolgoztunk még együtt, és egymás munkáiba nem igazán szólunk bele, de azt észreveszem, hogy hatással van rám.

Hol találkozhatunk legközelebb a képeiddel?

Szeptember közepén nyílt egy csoportos kiállításunk a Caffart Képzőművészeti Egyesülettel Pécsett a Civil Közösségek Háza Gerbauer Galériájában, ami október 6-ig látható. Egyéni kiállításom pedig jövő év februárjában lesz a Lakásgalériában.

Köszönöm Gitta, találkozunk október 8-án a Nyitott Műtermek Délutánja eseményen!

Heckler Krisztina

Az eredeti cikk itt olvasható


planetbabel

header_boros_kerekes_planetbabel(2)

Boros Mátyás és Kerekes Gábor kiállítása
Szent István Bazilika, Lovagterem
2016.07.20 – 2016.09.18.

A két művész papír alapú alkotásai a síkból mindig a térbe törnek, és művészetükben évek óta megjelenik hol közvetve, hol egészen konkrétan a bábeli tematika és a hozzá kapcsolódó jelenségek, kérdéskörök. Most együtt mutatják meg a helyspecifikus, nagyméretű, térbeli alkotásaikat a Bazilikában, melyeket a közönség itt láthat először.

Miért pont ezt a teret választották? Miben látja Boros és Kerekes korunk Bábelét?

Hogyan látja a hetvenes években született generáció a megélt és végignézett technikai innovációt, információrobbanást? Mi változott, hogyan alakult a társadalom, a kommunikáció? Veszélyben a társas érintkezés, a szociális háló? Hogyan alakulhat életünk egy léghajón? És mi történik egy “bábeli” tornyon, ha nem rombolják le?

Boros Mátyás kísérleti, fúziós grafikai technikákat használ. Művei középpontjába a bábeli tematika jelenkori áthallásait helyezi: a kommunikációt, annak torzulását, vagy teljes hiányát. Ezen keresztül pedig a közös élmény, és közösség széthullása, megszűnése. Jelenünk a „nagy közös értetlenség kora”, a szétesés előtti pillanat, ez jelenik meg a térben is megmozgatott installációiban.

Kerekes Gábor az újrahasznosítás szempontjából is fontos újság-kollázsokból hozza létre nagyméretű, térbeli alkotásait. Képi világára jelentős hatást tett a sci-fi irodalom, azon belül is a steam-punk irányzat. Munkamódszerével illeszkedik a nemzetközi recycling art tendenciákhoz is. Ennek elvét követve készíti ő is installációit, melyek alternatív megoldást jelenthetnek a túlélésre.

A helyszín választása tudatos, a koncepció része a befogadó tér szakrális mivolta. A Lovagterem a Szent István Bazilika épületén belül közvetlenül a kupola alatt helyezkedik el, a toronyban a 360°-os panoráma kilátást csak ezen áthaladva lehet elérni – és át is haladnak rajta naponta nációk százai, ezrei. E tér így egyfajta átmenetet képez, egyensúlyoz profán és szakrális határán, ahogyan a kiállított művek is.

Bábel. Babilon. Torony. Zűrzavar. Mindig van. Mindig lesz?
Boros Mátyás – Grafikák, nyomatok. Puritán letisztultság. Jelen.
Kerekes Gábor – Kollázsok, újságok. Tobzódó képáradás. Jövő.
planetbabel. Budapest, Bazilika.

megnyitó időpontja: 2016.07.20. 19 óra
megnyitja: Készmann József művészettörténész
finisszázs időpontja: 2016.09.08.


Filp Csaba kiállítása, Zlatá Koruna cisztercita kolostor


Kiállítás ajánló – SAPIENTIA NIHIL NOVUS – Filp Csaba kiállítása, Zlatá Koruna cisztercita kolostor (Csehország)

A Moldva parti kolostorban Filp Csaba múlt héten nyílt kiállításának képein Juan Sanchez Cotan spanyol festő kompozícióira utal. Cotan életének jelentős részét egy karthauzi kolostorban töltötte és ott festette csendéleteit. Képein kőkeretekben, sötét háttér előtt láthatunk felfüggesztett tárgyakat.
Cotan képein ez a sötét háttér arra a sötétségre utal, amiben minden dolog elenyészik.
A fény amiben a tárgyakat látjuk az élet fénye.  Az életre utalhat a felfüggesztésre használt fonal is.
A világos-sötét kontrasztra épülő festői stílus, a “tenebrizmus” a barokk időszakban volt népszerű. Ebben az alapvetően szakrális festészetben a drámai kontrasztokkal próbálták érzékeltetni az emberi lét élet és halál közti feszültégét. Filp Csaba képein a saját eszközeivel ugyanezt próbálja elérni, mert nem lehet azt mondani, hogy a 21. században ez a probléma nem aktuális.

IMG_8469  IMG_8477

Kondor Attila: A figyelem útjai


Szeretettel várom/várlak 2015. március 17-én este 8 órára
Kondor Attila: A figyelem útjai
című kiállítás megnyitójára az A38 Hajó kiállítótermébe!
Numen részlet 2015mail

A megnyitón bemutatásra kerül A figyelem útjai II.
című festményfilm!
Részlet a film előző részéből:

Az animációs loop-ot Szalai Péter tablaművész és Szőke Szabolcs zeneszerző élő zenei kísérete vezeti be.
A kiállítást Szaladják István filmrendező nyitja meg.

Megtekinthető 2015. március 18-tól 31-ig.
Kérjük, kiállítás-látogatás előtt egyeztessen a következő telefonszámon:+36 1 464 39 40!
Cím: A38 Hajó, Petőfi híd budai hídfő
További információ: Horváth Judit (hjudit@a38.hu)
Végtelen könyvtár II. részlet-mail 2014

config. Sütő Róbert kiállítása


config_suto_robert_meghivo_webconfig_suto_robert_meghivo_web2

Az Érdi Galéria szeretettel
meghívja Önt és barátait
2015. február 27-én (pénteken) 18 órára
Sütő Róbert festőművész
config.
című kiállításának megnyitójára.

Megnyitja:
Kabai Lóránt költő stb.

Közreműködik:
Dresch Mihály szaxofonon

A kiállítás megtekinthető:
2015. március 21-ig, vasárnap és hétfő
kivételével 10-től 18 óráig.
Érdi Galéria, Érd, Alsó u. 2. | www.erdigaleria.hu

Kultúr-o-sokk az Artmarketen és a NextArt Galériában


KIM CORBISIER – THE SWALLOW QUEEN

cropped-age_logo_web3September 11, 2014 · by  · in Exhibition openingsInterviews. ·

Pepper Art Projects is a Budapest based non-profit organization with an overall aim to support emerging artists by finding opportunities and making valuable contacts outside of the commercial gallery scene. Now the team is working on a retrospective exhibition to commemorate the life and art of Kim Corbisier who died in 2012 at a very young age.

Observation, 2009

Observation, 2009 – private collection

Barbara Dudás: What should we know about the artist, why did you think it is important to organize an exhibition in her memory?

Pepper Art Projects: Kim’s talent was discovered during her studies at the University of Fine Arts in Budapest, where she won the creative scholarship called Fundamenta-Amadeus. After graduation in 2010, she participated in KOGART’s exhibition called‘Fresh’ and also received a special award. Her biggest success was a 2nd place inSTRABAG’s competition. According to her master’s opinion, she was an exceptional talent who managed to create a significant oeuvre in just a few years. The aim of our memorial Exhibition is to present this oeuvre in the most complete form. In order to do this, we would like to show some masterpieces from private collections which were never seen by the audience before. Furthermore we collected some archive videos showing Kim or where she is the main character.

BD: She had a rather rugged destiny, lost her parents (a Korean mother and a Belgian father) very early and ended up in Budapest with a Hungarian stepmother. Had eating disorder, drug problems and tempestuous relationships – these on the whole led to her unfortunate suicide. How well should we know these details, the personal background to understand her art?

PAP: Kim had an extraordinary personality which triggered extreme reactions in people. There is no doubt about that her personal tragedy was a strong driving force in her life but I think that her death was rather a tragic drug related accident than a suicide. In her art, she usually used her life’s events and their places as a theme. In the rare occasions when her tragedy appeared in her works, it was processed objectively, so I don’t think it is vital to get too much into the details about her tragedy to get a good understanding of her art.

La marché, 2009

La marché, 2009  – private collection

BD: Why did you choose Dunaújváros as a location? What is her relation to the city?

PAP: In Kim’s childhood she and her stepmother moved to a small village called Nagyvenyim which is right next to Dunaújváros. She went to primary school here but her secondary school was back in Dunaújváros, so we thought this city would be an authentic choice.

BP: What is the meaning of the swallow nest metaphor in the title of the exhibition?

PAP: On one hand, the nest refers to a home which was an eternal desire for her throughout her whole adult life but never fulfilled. On the other hand, there is a video of her, where she makes a nice simile related to swallows.

BD: What is the Pepper Art Project’s role in the organization process? Are you planning to edit a catalogue/monography as well?

PAP: First Nagyvenyim’s leaders asked us to organize a memorial exhibition. During the work we made lots of interviews with friends and collectors, and started to regard this exhibition more and more important. According to our plans a catalogue will accompany the exhibition and the work will be continued further on.

MEGHÍVÓ

Nest – in memoriam Kim Corbisier

Intercisa Museum, Dunaújváros

25.09.2014 – 22.10.2014

The opening will take place on 25 September at 7pm.


Felhívás!

1551604_749329225115263_1769785584728251521_n

A Pepper Art Projects 2014 őszén életmű kiállítást szervez a fiatalon elhunyt Kim Corbisier tiszteletére a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban. Várjuk azok a kollégák, barátok, ismerősök jelentkezését, akik emlékeikkel, dokumentumaikkal, képeikkel szívesen közreműködnének abban, hogy a kiállítás anyaga és és katalógusa minél átfogóbb lehessen.
Elérhetőség: pepperartprojects@gmail.com
(A fotó Szirtes András munkája.)


Művészetpedagógia Szigetszentmiklóson

Júniusban egy rajz táborba kaptunk meghívást, ahol a Pepper Art Projects csapatának programja zárta az egy hetes eseményt.
Köszönjük, hogy ott lehettünk!

IMG_6462 IMG_6410  IMG_6523 IMG_6519 IMG_6515 IMG_6508 IMG_6496 IMG_6476 IMG_6652 IMG_6647


A TINA B. a Pepper Art Projects Japán Szalonjában

TinaB

Szeretettel meghívunk TINA B. prezentációjára május 28-án a Pepper Art Projects Japán Szalonjába. Mit kínálunk? Élvonalbeli, nemzetközi kortárs videókat, a művészet és a természettudomány találkozási pontjáról.

A prágai székhelyű TINA B. kortárs képzőművészeti fesztivál körútja új helyszínre érkezett. A természettudományoknak szentelt idei fesztivál következő állomása Budapest. A Flash Art Hungary magazin, a Pepper Art Projects és Bagyó Anna művészeti tanácsadó közreműködésével TINA B. egy különleges prezentációt tervez saját működéséről és a köztéri művészetről. Az előadó, a TINA B. fesztivál alapítója, Monika Burian Jourdan egy egyedi válogatást mutat be a nemzetközi kortárs videóművészet területéről.

Az eseményre az Andrássy út 45. alatt, az Írók Boltja feletti termekben kerül sor
2014. május 28-án, 19 órától

A rendezvény ingyenes.


A Pepper Art Projects ismét a Nexonnál

A Pepper Art Projects bemutatta Bárdosi Katinka, Boda Melinda és Kiss Viktória egy-egy alkotását a Nexon-Milton által rendezett BÉR Akadémia három konferenciáján 2014. január 14-én, 16-án és 21-én.


Közelebbről

Wohlfart Richárd kiállítása a Három Hét Galériában

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 37.

További információ: _

HHG meghívó kivalasztott.indd


NEXON milton BÉR Akadémia résztvevőinek látogatása a Pepper Art Projects-nél

nexon milton

www.nexon.milton.hu

Kortárs képzőművészeti bemutató
A januári BÉR Akadémia résztvevőit meghívtuk a Pepper Art Projects Művészeti Alapítvány által szervezett kortárs képzőművészeti bemutatóra.

Az Andrássy úton található Japán Szalonban megrendezett kis kiállítás és tárlatvezetés igazi különlegességet jelentett a borús, februári szombat délutánon. Merkl Márta művészettörténész személyes élményekkel színesített előadással vezetett végig bennünket a kiállításon, mesélt a képekről és alkotóikról, majd a Japán Szalonban, a megterített asztal mellett folytattuk a kötetlen beszélgetést művészetről, történelemről.Öröm volt megismerni ügyfeleinket a munka világán kívül is, megosztani egymással gondolatainkat, érzéseinket. A helyszín varázsa, a kiállított képek sokszínűsége és a kellemes baráti légkör igazi felüdülést jelentett.Reméljük, legközelebb is elvarázsolnak bennünket az Alapítvány elkötelezett munkatársai!


Jó hír, megjelent a Marionette Zoo!

A Pepper Art Projects mint támogató

Elkészült, sőt megjelent az a gesztusvezérelt virtuális bábprogram, amelynek a megvalósulását a Pepper Art Projects támogatta. A program egy korábbi változatát mi már bemutattuk a Zipernowszk-ház megnyitóján (l. hírek: “Evopro – A Pepper Art Projects a Zipernowszky-házban”), ahol aki kipróbálta, nem tudott szabadulni tőle.

A Marionette Zoo egy kísérleti történetmesélő alkalmazás, amely a valós marionett bábozás élményét kelti. A felhasználó a kéz és az ujjak mozgatásával irányítja a figurákat, csak rá van bízva, hogy egy mesés világban a madár a tenger mélyére merül-e, a polip szárnyalni kezd-e, vagy netalántán fordítva.

További információ: _


FINISSAGE

Kondor Attila: A figyelem útjai (A kép születése)
című kiállítás záróeseménye
2014. január 26. vasárnap 15 órától
megtekinthető az animációs projekt.

17 órakor beszélgetés
Rieder Gábor művészettörténész
Szombath Attila filozófus
részvételével.

Óbudai Társaskör Galéria (Bp. III., Kiskorona u. 7.)

A január 7-i kiállításmegnyitóról készített filmet itt lehet megtekinteni:

Jelenleg itt olvasható Mélyi józsef megnyitószövege (A rövid koncepció alatt): _

KA_A figyelem utjai. Allokep a filmbol_05


Részi3Dő

A MOVING-os Mórocz István kiállítása

Megnyitó: 2014. január 22. 17 h
Megtekinthető: 2014. február 28-ig, K-V 9-17 h
Helyszín: tatai vár, Kuny Domokos Múzeum

reszi3do_morocz_istvan


FA-VÍZ KÉP

Ötvös Zoltán egyéni kiállítása a Fészek Galériában

Megnyitó: 2014. január 14. 18 h
Megtekinthető: 2014. február 7-ig, H-P 14-19 h

Otvos Zoltan_FA_VIZ KEP OZ


A Fehér-interjú

2014. január 16. 17:07, Kossuth Rádió, Trend-idők

Mint a képeken látható, interjú készült Fehér Adával! Az anyagot Kumin Viktória vette fel a La Deliziában. Januárban 16-án a Kossuth Rádióban a 17:07-kor kezdődő Trend-idők című műsorban hallgathatjuk meg Adát. Hallgassátok velünk!

(Fotó: László János)


Kondor, animáció, Óbuda

Kondor Attila festőművész kiállítása egy animációs projekt keretében az Óbudai Társaskör Galériában

Megnyitó: 2014. január 7. 18 h
Megtekinthető: 2014. január 26-ig, K-V 15-19 h

KA Meghivo 2014 januar 7


Filp Csaba a Templomtérben

Filp Csaba egyéni kiállítása a Kiscelli Múzeumban

Megnyitó: 2013. november 13. 18 h
Megtekinthető: 2014. január 26., K-V 10-16 h

A Fővárosi Képtár / Kiscelli Múzeum meghívja Önt
Filp Csaba
A HIÁNY ADOTT / DATA EST DEFECTUS
című kiállításának megnyitójára
2013. november 13-án, szerdán, 18 órára
a Kiscelli Múzeum Templomterébe
A kiállítást megnyitja
Müller Péter Sziámi
Megtekinthető: 2014. január 26-ig
hétfő kivételével 10-16 óráig
hétfő kivételével 10-16 óráig

Filp Kiscelli 2013osz


Kondor Attila a Bálnában

Kondor Attila csoportos kiállításon az Új Budapest Galériában

Megnyitó: 2013. november 14. 18 h
Megtekinthető: 2014. március 2., K-V 10-18 h

Budapesti merites


Fehér Ada kiállítása a La Deliziában

Fehér Ada fiatal képzőművész “Sweet Art” című kiállítása 2013. november 11-én nyílik meg a La Delizia Kekszmanufaktúra üzletében (1066 Budapest, Jókai u. 13.). A megnyitó 18:30-tól 20 óráig tart, amelyen a finom kekszekről és italokról a házigazda La Delizia gondoskodik.

A kiállított munkák családi eseményekről készült fotográfiák, amelyek izgalmas változásokon mentek át. A hímzéssel, csipkével, gyöngyökkel és egyéb rátéttel ellátott képeken Fehér Ada felmenői láthatóak a 20. század második feléből, amelyeket nézve mindenki kedvet kaphat arra, hogy kezébe ragadja az ollóját és a család fotóalbumát! Az alkotások szépek és kedvesek, mondhatni “édesek”.

A kiállítást megnyitja: Mautner Zsófi
Zsófi Magyarország egyik legolvasottabb gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője. Több sikerlistás szakácskönyvet jegyez. Az “Ízes Élet” című főzőműsor műsorvezetője.

A kiállítás 2013. december 21-ig hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között tekinthető meg.

Fehér Ada plak


A Pepper Art Projects NEXON-konferencián szerepelt

Vajon mi köze Tompai Ildikó egy vízparti kávézót ábrázoló festményének a „Béremelés az egészségügyi ágazatban?” című konferenciához? Az, hogy ott mutattuk be!

A eseményt 2013. október 10-én a NEXON-Milton Felnőttképzési és Vizsgaközpont szervezte az impozáns Radisson Blu Béke Hotelben. Az épület a 20. század elején a nagyhírű Britannia Kávéháznak adott otthont. A Kép-Mutató elnevezésű projektünkre az ebéd-és kávészünet utáni pihenőidőben került sor.

Tehát a helyszínnek, a kép témájának és az előadás tartalmának közös metszete a kávézás szeretete volt. Azt nem tudjuk lesz-e az egészségügyben béremelés, de az biztos, hogy a résztvevők szívesen időztek a képek előtt.


Tompai Ildikó legfrissebb képei a Kadarkában

Meghosszabbítva! Megtekinthető: 2013. november 12-ig minden nap 16 és 24 óra között

2013. október 1-jén nyitottuk meg Tompai Ildikó kiállítását a Kadarka Borbárban. A tárlaton megtekinthetőek Ildikó legújabb, az elmúlt hónapokban a horvát tengerparton készült munkái. Egészen október 29-ig várjunk szeretettel a Király utca szerintünk legjobb helyén azokat, akik nyitottak egy kis nyár utáni nosztalgiára, pezsdítő színekre vagy például a híres levendulás rozéfröccsre.

meghivo_kicsi


Borjour – Borkóstoló és török fürdő

2013. július 5-én a Borjour megtartotta „a magyar szőlőfajtákat ünnepét” a Rác Fürdőben – ez volt a Borjour Zenit borkóstoló, miniborfeszt. A vendégek – ha erejük engedte rövid időre elhagyni a ritka magyar fajtaborokat – vezetett túrákon nézhették végig a felújított, ám még meg nem nyitott fürdő egyes részeit, köztük a törökfürdőket is. Az épületvezetések zárásaként a Pepper Art Projects bemutatóján szó esett Filp Csaba „A török fürdő” című festményéről, Ingres 19. századi mester azonos című, háremhölgyeket ábrázoló alkotásáról, az elmúlásról, ókori római lakomákról és borünnepekről, valamint a „Carpe diem!” életérzésről.

(Fotó: Balkányi László)


Evopro – A Pepper Art Projects a Zipernowszky-házban

Az Evopro Informatikai és Automatizálási Kft. – a Comenius Alapítvánnyal karöltve – létrehozta a Zipernowszky-házat, amely ingyenesen látogatható programokat és kiállításokat kínál műszaki és művészeti érdeklődésű gyermekek és felnőttek számára.

A ház megnyitó ünnepségén 2013. június 24-én a Pepper Art Projects bemutatta a Marionett című gesztusvezérelt virtuális bábprogramot. Az installáció lelke a Leap Motion, egy Magyarországon még nem megvásárolható mozgásérzékelő szenzor, amely a kezek és ujjak mozgását továbbítja a számítógépnek. Az alkotók közül ketten, Hajdu Gáspár és Papp Gábor személyesen is jelen voltak, hogy meséljenek a vendégeknek a technológiai és a művészeti újdonságról.

(Fotó: Hajdu Gáspár)


Media Hungary 2013

2013. május 15.

Siófokon a Media Hungary konferencián, az esemény mottójához – “Bárány báránynak farkasa” – kapcsolódó képválogatással szerepelt a Pepper Art Projects. Egész napos tárlatvezetések és kötetlen beszélgetések formájában mutattuk be a műveket a médiarendezvény résztvevőinek.

_ERH1234

(Fotó: Erhardt László)

Hamarosan további fotók…


A Pepper Art Projects közlekedési konferenciákon vett részt

2013. április 9. és május 7.
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

“Pepperes” alkotók festményeiről tartottunk előadásokat a Közlekedéstudományi Egyesület Általános Közlekedési Tagozata szervezésében „Közlekedéstechnikai Napok” címmel megkezdett konferenciasorozat első két eseményén – mintegy a szakmai programba illesztett kulturális kitérőként.


A Flash Art és a Pepper Art Projects együttműködése

“Sötét operett” című pop up kiállítás 2013. május 3-án

“Operettország összes mumusa, díszmajma, papírpreparátuma és élőhalottja megelevenedik egy estére a hajdani Japán Kávézó mondén kártyaszobájában, hogy koccintson egymással. Neobarokk csodakamra, kísértő múlt, bizarr objektek. A Flash Art bemutatja második pop up kiállítását

SÖTÉT OPERETT

címmel 2013. május 3-án (pénteken), este 7 órától.

Kutyamúmiák, majompofák, japán papírmontázsok és steampunk masinák a Kék Duna émelyítő dallamára. Az egyestés villámkiállítás ismét a friss szám művészei közül válogat: Bolygó Bálint, Keresztes Zsófia, Szőke Gábor Miklós és Szabó Klára Petra művei kerültek be a rendhagyó válogatásba.

Helyszín: Andrássy út 45., II. emelet, Japán Szalon
(Írók Boltja mellett közvetlen)

Befogadó partnerünk: Pepper Art Projects

http://pepperartprojects.com/

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás szombaton is megtekinthető, 11–16 óra között.”

(Forrás: https://www.facebook.com/events/157862297722604/?ref=22)


TÜV Rheinland – Dr. Lénárt Ágota előadássorozata

2013. február 28-án a TÜV Rheinland InterCert Magyarország szervezésében Dr. Lénárt Ágota a magyar olimpikonok pszichológusa tartott előadássorozatot a vállalat székházában. Az alkalomhoz Szunyoghy Viktória vízilabdázókat ábrázoló képeit kapcsoltuk, amelyekről, továbbá a “Hősök és küzdelem nemcsak a művészetben” témában Ferenczi Emőke művészettörténész beszélt az egybegyűlteknek.


Menedzserbál 2013

2013. február 23-án a Menedzserek Országos Szövetségének idei báljának a Corinthia Hotel Budapest szolgált helyszínéül. Az eseményen a Pepper Art Projects egy mikro-tárlattal szerepelt, amelyen tizenegy, általa támogatott alkotó munkáját mutatta be.

Kiállított művészek: Bárdosi Katinka, Benkő Katalin, Sara Berti, Filp Csaba, Kiss Viktória, Kondor Attila, Makhult Gabriella, Pálfi Balázs, Pap Gitta, Sinkó István, Tompai Ildikó

(Fotók: Illés Ági, Hegedűs Tamara)


Magyar Logisztikai Egyesület – XVIII. Logisztikai Konferencia és Fórum

2013. február 21-én a Magyar Logisztikai Egyesület által megrendezésre került a XVIII. Logisztikai Konferencia és Fórum kapcsolatépítő vacsoráján a Danubius Hotel Gellértben nemzetközi közönség előtt angol nyelvű előadásban mutattuk be Bárdosi Katinka, Kondor Attila és Tompai Ildikó egy-egy festményét.

(Fotók: Doór Zoltán)